VISIE 2017/2018

Vocal Connexion is een driestemmig vocalgroep waarbij plezier en gezelligheid voorop staan. Het seizoen 2017-2018 staat in het teken van het 50-jarig jubileum. Om dit jubileum te vieren, organiseren we verschillende activiteiten, zoals een jubileumconcert en een weekend weg.

Om ervoor te zorgen dat de nummers in ons repertoire stevig in de schoenen staan herhalen we gedurende het seizoen geregeld nummers die we niet tijdens recente optredens ten gehore brengen. Er staan vijf tekstklappers klaar die gebruikt kunnen worden voor liedjes die uit het oude repertoire komen.

Repetities:

Onze repetities staan onder leiding van onze dirigent die verantwoordelijk is voor de begin- en eindtijd. Gedurende een repetitie worden verschillende werkvormen gebruikt waardoor je kennis maakt met de mogelijkheden van je eigen stem. Er zal minstens een keer per repetitieavond een werkvorm ingezet worden. Gedurende een deel van de generale repetitie worden leden, die afwezig zijn tijdens een optreden, gevraagd om feedback te geven aan de rest van de vocalgroep.

Om de buitenwereld te laten zien hoe een repetitie eruitziet wordt er af en toe gefilmd in de vorm van een ‘vlog’. Deze vlog wordt vervolgens op de Facebookpagina en de website van Vocal Connexion gezet.

Tijdens de pauze van de repetities is er een mogelijkheid om bij te kletsen in de speciaal daarvoor ingerichte hoek.

Optredens:

Vocal Connexion treedt verspreid over het jaar op met een zomervakantie van 7 weken rondom de basisschoolvakantie van het zuiden van Nederland. De optredens buiten de kerk vinden op verschillende locaties plaats. Het liefst voor een groter publiek en op evenementen. Wij nemen uitsluitend betaalde optredens aan. Tijdens optredens wordt per stemgroep één tekstklapper gebruikt. We streven ernaar om zo veel mogelijk zonder tekst te zingen.

Presentatie:

De kwaliteit van onze optredens versterken we door gebruik te maken van choreografie. De choreografie houden we klein en in dienst van het nummer. Geen dansjes, maar kleine bewegingen waardoor we een eenheid als vocalgroep vormen. De organisatie hiervan ligt in handen van de presentatiecommissie. Daarnaast worden zo nu en dan workshops gevolgd om de zangtechniek en uitstraling van de vocalgroep te verbeteren.